188

Klub

Sikeresen lezajlott a Best Young Driver 2024 verseny

Sikeresen lezajlott a Best Young Driver 2024 verseny

Sikeresen lezajlott a Best Young Driver 2024 verseny

 

A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági és ügyességi versenyt hirdetett idén is Best Young Driver 2024 elnevezéssel, idén már harmadszor, 18-26 év közötti fiatalok számára. A versenyen próbára tettük a jelentkezők azon képességeit, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy jó sofőrök legyenek. Teszteltük az a közlekedési szabályokkal, valamint a közlekedésbiztonsági tudásukkal kapcsolatos ismereteiket.

   

A verseny két szakaszból állt: 2024.05.21-06.23-ig a Magyar Autóklub felhívására az online elméleti tesztet több mint 1500 jelentkező töltötte ki sikeresen. Közülük a legjobb 10 női és 10 férfi versenyző jutott a gyakorlati döntőbe (+ 1 fő női versenyző a tavalyi év második helyezettje, akik eredménye alapján automatikusan kvalifikálta magát a versenyre), amely 2024. augusztus 31-én került megrendezésre a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában.

  

A döntőben a fiatal sofőrök számos izgalmas gyakorlati feladat során bizonyíthatták tudásukat, melyhez a Ford Magyarország biztosított számukra elektromos Ford Mustang Mach-E autókat. A gyakorlati döntőn a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó hölgy és úr, Farkas Fanni és László Kevin kvalifikálta magát a nemzetközi versenyre, amely 2024. október 4-6 között kerül megrendezésre Belgiumban, ahol a Magyar Autóklubot, így Magyarországot is ők ketten képviselik. A gyakorlati döntő nyertesei egy éven keresztül jogosultak használni „Az ország legjobb fiatal női/férfi sofőrje 2024” címet.

  

  

A hazai döntő megrendezéséhez eddig minden évben hozzájárult az FIA, a Ford Magyarország és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság. Tavaly már csatlakozott az OTP Bank Nyrt és a Continental. Idén pedig támogatásunkhoz hozzájárult még a Feldobox - FDB Kft és a Pepsi - Magyarüdítő Forgalmazó Kft. A feladatok pontos lebonyolítását pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói segítették.

  

  

Eredmények:

I. helyezett: Farkas Fanni és László Kevin / Az ország legjobb fiatal női/férfi sofőrje 2024

II. helyezett: Csonka Dorina és Hazafi Dávid

III. helyezett: Foki Veronika és Csirke Dávid Maximilián

Különdíjak:

A verseny elméleti fordulójának legjobbjai: Farkas Fanni és Hajdú Balázs

Continental különdíj: Ludvig Emese ÁgotaErdődi Anna, Farkas Fanni

                                 Csirke Dávid MaximiliánÁkoshegyi Solt Tamás, Récsei Péter

 

Támogatóink:

         

 

 

 

2024.09.02.

További híreink