188

Klub

Szent Kristóf Érdemkereszt átadó ünnepség 2019

Szent Kristóf Érdemkereszt átadó ünnepség 2019

Szent Kristóf Érdemkereszt átadó ünnepség 2019

 

A Magyar Autóklub és Oldtimer Szekciója nagyra becsüli a jármű-műszaki örökség szolgálatában, a muzeális járművek megőrzésének elősegítésében és a hazai oldtimeres érdekek előmozdításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet. Mindezek elismerésére Szent Kristóf Érdemkereszt kitüntetést alapított, amelyet az idei évben szeptember 19-én adták át a díjazottaknak.

A Magyar Autóklub Országos Elnöksége az idei évben Szent Kristóf Érdemkeresztet adományozott

  • Dr. Várszegi Gyula úr, közlekedés mérnök és oldtimer szakértő-rajongó részére: a klasszikus járművek megőrzésében, felkutatásában és felújításában felvállalt szerepéért, az egyes klasszikus szárazföldi közlekedési módok közti kapcsolatok építéséért, a historikus közlekedési kultúra meghonosításában és megismertetésében betöltött szerepéért, az oldtimeres klub élethez kötődő időtlen lelkesedés  terjesztéséért, ezen a területen felmutatott életművéért.
  • Szegvári Viktor úr, restaurátor és klasszikus gépjármű szakértő  részére: a hazai oldtimer felújító műhely kultúra pionír fejlesztéséért, a felújítások minőség biztosítási és adminisztrációs vonatkozásainak bevezetéséért, példamutató évtizedes felújítói hozzáállásért  valamint a muzeális minősítésben   végzett tevékenységéért.
  • Csikós Zsolt úr, szakújságíró, felújító részére: az oldtimer kultúra népszerűsítéséért, a klasszikus járművek és azok fellelésének/felújításának/használatának megismertetésében kifejtett munkásságáért valamint a magyar nyomtatott és digitális média területén végzett szakmai és szakírói tevékenységéért. A historikus járművekhez kapcsolódó kimagasló színvonalú és egyedi stílusú, magával ragadó és „közvéleményformáló” szakirodalmi alkotásaiért, előadásaiért.

Az érdemkereszteket Dr. Hatala József, a Magyar Autóklub Elnöke és Dr. Berniczei-Roykó Ádám, az Oldtimer Szekció Elnöke adta át. Az átadó ünnepség a Magyar Autóklub Szolgáltató Központjában az Innovációs és Technológiai Minisztérium képviselőjének, közeli hozzátartozók, barátok, és a sajtó munkatársainak jelenlétében zajlott le, baráti köszöntéssekkel és beszélgetéssel fűszerezve az ünnepséget.

Az eseményen sor került az Magyar Autóklub Oldtimer Szekciója által akkreditált szervezetek bemutatására is:

  1. Rolls-Royce Club Hungary Egyesület: A 2011-ben létrehozott szervezet alapító dokumentumában meghatározott misszió: a Rolls-Royce és Bentley tulajdonosok és a márka barátainak összefogása, rendszeres programok szervezése, klubtagok szakmai és informális támogatása, saját honlap kialakítása, karbantartása, külföldi klubokkal való kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás. Az egyesület működése Magyarország egész területére kiterjed.
  2. Porsche Klub Hungária: Azt vallják, hogy a Porsche Klub olyan emberek közössége, akiket összeköt a közös értékrend, és életérzés, hangulat - és persze egy autó, a Porsche. A 2002-ben létrehozott szervezet alapító dokumentumában meghatározott misszió: Noblesse oblige, azaz a nemesség kötelez. Hisznek abban, hogy egy Porschét nem elég csupán birtokolni, de méltónak is kell lenni hozzá. Ezt az autót nem a mindennapos közlekedés során, a közutakon kell próbára tenni, hanem felelősen és biztonságos körülmények között. Ebben is szeretnénk segíteni egymásnak. Legfontosabb céljuk azonban ennél lényegesen egyszerűbben megfogalmazható: jól szeretnénk érezni magukat együtt, legyen szó utazásról, versenyről, autós kirándulásról, vagy akár baráti beszélgetésről.
  3. MBRC 107SL-Club, Regio Hungaria: Angolszász rendszer szerinti zárt klubközösség, melybe kizárólagosan meghívásos alapon történhet a felvétel, 2 klubtag ajánlása, 1 év próbaidő és legalább 1 db 2+ állapotú vagy annál jobb Mercedes-Benz klasszikus SL bemutatásával. A taglétszám limitált, jelen pillanatban maximalizált. Gépjármű állomány 72 db autó. A 2010-ben létrehozott szervezet alapító dokumentumában meghatározott misszió: az automobil kultúra és annak hagyományainak megőrzése, ápolása a gépkocsik feltalálójának nyomdokait követve. A Klub területi kiterjesztettsége, kapcsolat rendszere a Kárpát-medencére értendő. Járműkulturális rendezvényeken történő részvétel és megjelenés, a tagok egymáshoz való baráti, segítőtársi viszonyának kialakítása, járműtörténeti ismeretének fejlesztése. A klubfilozófia alapvető tétele az önfenntartás, sőt jótékonysági tevékenységet is végeznek.

2019.09.19.

További híreink