188

Klub

Jól szerepelt a magyar csapat!

Jól szerepelt a magyar csapat!

2022. október 8-9. között az FIA I. régiója a madridi Jarama versenypályán rendezte meg az International Best Young Driver, azaz a legjobb fiatal sofőrök nemzetközi versenyét, amelynek a Royal Automobile Club of Spain (RACE) adott otthont.

A verseny egy olyan kezdeményezés, amely a fiatal (18 és 26 év közötti) járművezetők közlekedésbiztonságára hívja fel a figyelmet, és célja, hogy azt az üzenetet közvetítse, hogy a fiatal járművezetők felelősségteljesen és biztonságosan tudnak vezetni, és jó példát mutathatnak társaiknak és az idősebbeknek egyaránt.

Az FIA I. régiójának 9 tagklubja vett részt az idei versenyen:

AMZS (Szlovénia), ANWB (Hollandia), BIHAMK (Bosznia-Hercegovina), IAM Road Smart (Egyesült Királyság), MAK (Magyarország), ÖAMTC (Ausztria), PZM (Lengyelország), RACE (Spanyolország) és UAB (Bulgária).

2022 első felében minden ország saját nemzeti versenyt bonyolított le a döntősök kiválasztására. A legtöbb klub, mint a Magyar Autóklub is, elméleti teszttel mérte fel első körben a jelentkezők tudását a közúti közlekedés szabályairól, majd gyakorlati döntőt szervezett.

 

A nemzeti döntők legjobbjai kvalifikálták magukat a madridi döntőre,
így elméleti és gyakorlati tudásuk alapján

Magyarországot Mészáros Lili és Rédly Barnabás képviselte.

 

   

 


A magyar csapat tagjainak jó lehetőségük adódott nemzetközi szinten is összemérni a tudásukat a többi ország legjobb fiatal versenyzőivel. A csapat remek teljesítményt nyújtott, és ugyan végeredmény tekintetében kicsit lecsúszott a középmezőnytől, mégis fantasztikus élményekkel és vezetési tapasztalattal lettek gazdagabbak az izgalmas és kihívást jelentő pályák teljesítése során.



A International Best Young Driver versenyt 2017-ben vezette be először országos szinten az AMZS, a szlovén autóklub, és azóta egyre népszerűbb a fiatal versenyzők és az FIA I. régió különböző tagjai körében.

Ha még nem tette, tekintse meg összefoglaló videónkat a 2022-es hazai döntőről.

 

 

2022.10.10.

További híreink