188

Klub

KRESZ-mesék Klub Kapitánnyal

KRESZ-mesék Klub Kapitánnyal

„KRESZ-mesék Klub Kapitánnyal” meseíró- és rajzpályázat

A Magyar Autóklub az alábbi pályázati felhívással szeretné támogatni a „Maradj otthon” mozgalmat és közös meseírásra buzdítani minden meseszerető embert.

A pályázat célja, hogy olyan izgalmas történetek szülessenek, amelyeken keresztül a gyerekek megtanulhatják a biztonságos közlekedés alapjait, és ezáltal csökkenjen a közlekedési balesetek száma körükben.

A megadott témában beérkezett legjobb mesék, képek, képregények díjazásban részesülnek és egy gyerekeknek szóló oktató jellegű kiadványban is viszontláthatók lesznek majd. Az elmesélt, megrajzolt történeteken keresztül a gyerekek megismerhetik a mindennapi közlekedés szabályait és veszélyeit, beleszőve a jól ismert hagyományos és az új, alternatív közlekedési eszközöket is. Minden mese hőse a Magyar Autóklub kapitánya, Klub Kapitány.

Klub Kapitány szívügye a közlekedésbiztonság javítása és a közlekedési balesetek visszaszorítása. Különleges képességei lehetővé teszik, hogy mindig ott teremjen, ahol éppen segítségre szorulnak a közlekedők. Hogy mik ezek a képességek és hogyan tud segíteni? Erről szóljon a mese!

A pályázatok benyújtásának határideje 2020. május 31. Az eredményhirdetésre 2020. június 19-én, online kerül sor a Magyar Autóklub honlapján.

Az 5 legjobb mese és 5 illusztráció kerül majd díjazásra a zsűri által, melynek elnöke a Magyar Autóklub főtitkára Milovukovics Györgyi. Az alkotásokért a legjobbak 50 000 forintos díjban részesülnek, és kiválasztásra kerül egy további pályamű is, mely 150 000 forintos különdíjban részesül.

A beérkező alkotásokból kiállítás is nyílik majd a Magyar Autóklub székházában a veszélyhelyzet megszűnése után.

A pályázat részletei a http://www.autoklub.hu/klub-kapitany/ olvashatók.

 

Magyar Autóklub

Budapest, 2020.04.30.

További híreink