188

Klub

Szent Kristóf Érdemkereszt átadó ünnepség 2023

Szent Kristóf Érdemkereszt átadó ünnepség 2023

A klasszikus gépek „benzinvérű” szerelmesei gyűltek össze a Magyar Autóklub Berda utcai épületében, hogy megünnepeljék azokat, akik a legtöbbet tettek az elmúlt években az oldtimer járművek és rendezvények terén. Az Autóklub és annak Oldtimer Szekciója 2017-ben alapította a Szent Kristóf Érdemkereszt kitüntetést a jármű-műszaki örökség szolgálatában, a muzeális járművek elismertetésének és megőrzésének elősegítésében, a hazai oldtimeres érdekek előmozdításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet végzők elismerésére.

2023.09.15-n a díjazottak, az Autóklub vezetősége, családtagok, korábbi kitüntettek és a szakmai sajtó jelenlétében kerültek átadásra a 2023-as év Szent Kristóf Érdemkeresztjei.

Habsburg-Lotharingiai József Károly főherceg, magyar királyi herceg az egyetemes automobil-oldtimer kultúr-diplomáciában betöltött hídalkotó tevékenységéért, valamint Magyarország ipar-történelem nemzeti kincseit megőrző közösségek és a nemzetközi szkéné vezető és hangadó entitásai között kifejtett kapcsolatépítő képviseletért kapta meg e kitüntetést.

Szepes Gábor úr, klub elnök, rendezvény szervező, érdekvédelmi szakember a léghűtéses Volkswagenek szerelmeseit tömörítő Bogarasok Klubja tevékenységének példa értékű szervezéséért és irányításáért, az oldtimeresek számára kialakított kedvezményes kötelező gépjármű felelősségbiztosítás elérhetőségének biztosításáért, az Európa hírű „Tavaszi Rajzás” és további VW találkozók szervezéséért, a veterán autó tulajdonosok érdekeinek védelméért nyerte el a Szent Kristóf alakjával díszített érdemkeresztet.

Szalay Balázs úr, autóversenyző és a Hungaroring Classic rendezvény alapítója és vezérigazgatója a hazai historikus pályaversenyek meghonosításáért tett erőfeszítéséért, a komplex oldtimeres szórakozást kínáló, nagyszabású és több tízezer embert megmozgató rendezvény alapításáért, annak rendszeres megrendezéséért, a különösen ritka és nagyértékű nemzetközi veterán autók magyar és közép európai közönség számára történő megmutatásában és megismertetésében játszott szerepéért vehette át a már tradicionálisnak mondható elismerést. A hangulatos ünnepséget baráti beszélgetés zárta.

Budapest, 2023. 09. 15.

További híreink