188

Klub

Romló látási viszonyok, csúszós utak nehezítik a közlekedést

Romló látási viszonyok, csúszós utak nehezítik a közlekedést

Az október beköszöntével hajnalban és az esti órákban a pára és köd miatt romló látási viszonyok és helyenként csúszós úttest is nehezítheti a közlekedést. Az őszi hónapokban a látási viszonyok gyakran rosszak, korábban sötétedik, hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit, ezért fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A fényszórókat ilyenkor gyakrabban kell tisztítani. A gépjárműveket - főleg hosszabb autóút előtt - ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. (Időpontért jelentkezzen be a kijelölt pontjaink bármelyikén!Fontos kellék továbbá a jól működő ablaktörlő, és a megfelelő ablakmosó folyadék is.

Érdemes felkészülni időben a megváltozott körülményekre:

- Amennyiben a külső hőmérséklet tartósan 10°C alá süllyed, úgy az utak is csúszóssá válnak, ezért a balesetek elkerülése érdekében a nyári gumit időben le kell cserélni télire!

- Fokozott óvatossággal, mindig az út és látási viszonyoknak megfelelően vezessünk, a vízátfolyások, vagy az úttestre felkerült sár, a lehulló falevelek is csúszóssá tehetik az utat.

- Tartsunk megfelelő követési távolságot, és tartsuk be a közlekedési szabályokat!

- A csúszós utakon, a stabilitás megtartása érdekében, a fék és kormányberendezés megfellelő működésének kiemelten fontos szerepe van! Ajánlott időben ellenőriztetni ezek hatásosságát és működését.

Ne engedje ki a kezéből az irányítást! Gyakran az apró hibák kijavításával megelőzhetők a nagyobb alkatrészkárosodások, vagy akár a balesetveszélyes helyzetek is. Időpontért jelentkezzen be 25 szervizpontunk bármelyikén! >>>Szervizpontok

 

A 188-as segélyhívószám a nap 24 órájában fogadja a belföldről érkező hívásokat, ahol munkatársaink gondoskodnak arról, hogy a lehető legrövidebb időn belül a Sárga Angyalok a helyszínre érkezzenek.

 

Élményekkel teli autózást és biztonságos megérkezést kíván a Magyar Autóklub.

 

 

2023.10.02.

További híreink