188

Klub

Célt ért a Magyar Autóklub: nem zárják le a pesti alsó rakpartot!

Célt ért a Magyar Autóklub: nem zárják le a pesti alsó rakpartot!

Hosszú egyeztetési folyamatot követően megállapodás született Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Autóklub, valamint több civil érdekvédelmi és szakmai szervezet között, melynek értelmében a főváros az érintettek álláspontját szem előtt tartva valósítja meg a világörökséghez tartozó pesti alsó rakpart fejlesztését.

Ezzel összefüggésben fontosnak tartjuk rögzíteni, hogy a Magyar Autóklub már tavasszal, az útszakasz átalakítási terveinek megjelenésekor felvette a kapcsolatot az önkormányzattal, és – egyedüli autós szervezetként – részt vett azon a megbeszélésen, ahol a Duna-partok jövője került terítékre. Egyesületünk a kezdetektől egyetértett az élhető, zöld város koncepciójával, a közösségi terek létrehozásával és a település szépítésével, valamint azt is tudomásul vette, hogy szükséges a forgalom csillapítása a belső kerületekben. Ugyanakkor elutasította az észak-déli közlekedési folyosóként használt pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszának végleges lezárását, a rakparti forgalom belvárosba terelését, tekintve, hogy a cél a belső területek tehermentesítése és légszennyezésének csökkentése, valamint a környezet védelme és a forgalom balesetmentes levezetése. A Magyar Autóklub álláspontját igazolja egy korábban készített közvélemény-kutatás eredménye is, miszerint a 11 ezer válaszoló hatvan százaléka elutasította a rakpart lezárását.

A MAK továbbra is azon munkálkodik, hogy az alsó rakpart fejlesztése az autósok igényeinek és elvárásainak megfelelően folytatódhasson.

Részletek > > >

 

2022.10.28.

További híreink