188

Klub

Mobilitás mindenkinek

Mobilitás mindenkinek

Európai Mobilitási Hét

Az Európai Mobilitási Hét minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre. Ezen a héten az európai városok és nagyvárosok fokozott erőfeszítést tesznek a fenntartható közlekedési megoldások bevezetésére, népszerűsítésére. Arra ösztönzik a lakosokat, hogy próbálják ki a gépkocsihasználat mellőzésének alternatíváit.

Az Európai Mobilitási Hét nagy hangsúlyt fektet a kibocsátásmentes közlekedés hozzáférhetőségének javítására, ezért a 2020-as év mottója:

„Klímabarát közlekedés mindenkiért”

Ez tükrözi azt a nagyszabású európai tervet, amely kontinensünket 2050-re karbonsemlegessé szeretné tenni, és amely az Európai Zöld Megállapodás (European Green Deal) fontos eleme.

 

 

A Magyar Autóklub elkötelezetten támogatja az elektromobilitás térnyerését, hiszen folyamatosan fejlesztjük szervezeti és szakmai infrastruktúránkat annak érdekében, hogy az elektromos járművek javítását, karbantartását, és a menetkészséghez kapcsolódó szolgáltatásait a lehető legmagasabb szinten biztosítsuk ügyfeleink számára.

Mindemellett a Magyar Autóklub technológiai ismeretterjesztő és oktatási szándékú, közlekedésbiztonsági kampányainak fő célja, hogy egyre szélesebb körben is ismerté váljanak az elektromos közlekedési eszközök. Minden, amit az alternatív közlekedési eszközökről tudni érdemes: https://www.autoklub.hu/minden-amit-a...

A Fékezd Magad Alapítvány jóvoltából a Magyar Autóklub országjáró Nyílt Nap sorozatán különböző elektromos mikromobilitási eszközöket, elektromos kerékpárokat, és e-rollereket egy KRESZ ügyességi pályán tesztelhetik a rendezvény látogatói, s ismerhetik meg azok biztonságos használatához kapcsolódó legfontosabb alapelveket.

 

2020.09.18.

 

 

További híreink