188

Klub

Autóval indul nyaralni?

Autóval indul nyaralni?

A lakosság egy része belföldi, a másik része külföldi nyaralást tervez idén. A Magyarországon belüli utazáshoz és a nem túl távoli külföldi utazáshoz a legpraktikusabb, ha autóval indulunk útnak. Ne feledje! Külföldi utazása során is SZÁMÍTHAT RÁNK! Hívja a 00 36 1/345 1744-es telefonszámot!

Saját biztonságunk érdekében fontos, hogy a kocsink megfelelő állapotban legyen a hosszú út előtt.

Az utazás előtt a következőket javasolt ellenőriztetni:

Gumiabroncsok: csakis az évszaknak megfelelő mintázati jellegű, megfelelő nyomású és profilvastagságú gumiabronccsal induljunk útnak. A nyaralás előtt feltétlenül ellenőrizzük a gumiabroncsok nyomását, és hogy nincsenek-e sérülések rajtuk.

Motorolaj: az indulás előtt ellenőrizni kell az olajszintet is hiszen, ha túl alacsony, a motor károsodhat. Amennyiben tudjuk, hogy a motor fogyasztja az olajat úgy mindenképpen vigyünk tartalék olajat és menetközben gyakrabban álljunk meg ellenőrizni az olajszintet.

Akkumulátor: nem csak a téli hideg, de a nyári forróság is kihatással van az akkumulátor teljesítményére. Ezért javasolt az utazás előtt műszeresen is ellenőriztetni és amennyiben szükséges cseréltetni az akkumulátort.

Hűtőrendszer: nagy kánikulában különösen fontos, hogy a motor megfelelően tudja hűteni magát. Mindenképp ellenőrizni kell a hűtővíz szintjét. Szerencsére ez gyakorlatilag minden benzinkútnál feltölthető.

Világítás: a látni és látszani elv alapján a világítás hibamentes működése elengedhetetlen, ezért gondosan kell ellenőrizni, hogy az összes fényszóró, index és hátsó lámpa működik-e. A hosszú úton nagyon fontos, hogy jól lássanak minket.

Fontos még: az utazási kényelem szempontjából a légkondicionáló berendezés megfelelő hatásfoka és tisztasága elengedhetetlen. A biztonságos használat érdekében az átvizsgálást szakműhelyben érdemes elvégeztetni.

Utazások előtt szintén szakműhelyben javasolt ellenőrizni a fékrendszer hibamentes működését.

Az ablaktörlő lapátoknál is fontos, hogy jó állapotban legyenek és mindig töltsük fel a szélvédőmosó tartályát nyári szélvédőmosó folyadékkal.

Ha bármi elakadás történne útközben, a SÁRGA ANGYALOKRA MINDIG SZÁMÍTHAT!

A 188-as segélyhívószám a nap 24 órájában fogadja a belföldről érkező hívásokat. Amennyiben külföldről kívánja igénybe venni a Klub szolgáltatásait, kérjük, hívja a 0036-1/345 1744-es telefonszámot. Klubunk folyamatosan együttműködik az FIA nemzetközi szövetségben regisztrált külföldi autóklubokkal és az ARC Europe nemzetközi autósszervezet keretében együttműködő franchise partnereivel.

Ha külföldön tartózkodik és szüksége van segítségre hívjon minket, SEGÍTÜNK!

Felhívjuk minden klubtagunk figyelmét, hogy Ausztriába történő utazáskor feltétlenül vigyék magukkal a tagsági kártyájukat, mert a MAK klubtagok érvényes tagkártyájuk felmutatásakor 32 euró kedvezményt kapnak az osztrák társklub segélyszolgálatának díjából!

 

Élményekkel teli autózást és biztonságos megérkezést kíván a Magyar Autóklub!

 

 

2023.05.08.

További híreink