188

Klub

ecoMobility Day 2022.10.01.

ecoMobility Day 2022.10.01.

Takarékos és környezetbarát közlekedési eszközök bemutatója a Magyar Autóklub újpesti vezetéstechnikai központjában

 

Kíváncsi rá, hogyan működnek az elektromos autók? Nem tudja, mi a különbség a HEV, a PHEV és a BEV között? Szívesen kipróbálná a jövő járműveit? A Magyar Autóklub ingyenes rendezvényén minden kérdésére választ kaphat, és személyesen is megismerheti a legmodernebb közlekedési eszközöket. Jöjjön el, s hozza családját is! 

Egyedülállóan hasznos és izgalmas programmal várja a Magyar Autóklub 2022. október 1-jén 9:00-tól mindazokat, akik szeretnék megtudni, hogy miként közlekedhetnek a jövőben olcsón és gyorsan, a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyva maguk után. Az ecoMobility Day névre keresztelt, díjmentesen látogatható rendezvény vendégei nemcsak a legújabb, legmodernebb mobilitási eszközöket ismerhetik meg, hanem a különféle alternatív hajtásláncok felépítését és működését is, így a lehetőségek, valamint az előnyök-hátrányok tudatában dönthetnek majd következő járművük kiválasztásakor.  

 


Az ecoMobility Day jelentőségéről árulkodik, hogy az esemény védnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter, a partnerek között pedig ott szerepel az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Jövő Mobilitása Szövetség is. 


 

Az országos elektromosjármű-találkozónak is otthont adó eseményen minden kategória képviselteti magát, tehát a környezetbarát négykerekűek mellett elektromos motorok, robogók, kerékpárok, rollerek és egyéb mikromobilitáshoz kapcsolódó termékek is felsorakoznak majd. Képességeikről a legnevesebb szakértők tartanak előadásokat, méghozzá közérthető formában, hogy a műszaki területen kevésbé jártas látogatók is eligazodhassanak a jövő járműveinek világában. Jelen lesznek például a Budapesti Műszaki Egyetemről a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar kutatói, az Elektromos Autó Akadémia, sőt eljönnek az elektromos versenyautók fejlesztésében élen járó SZEnergy Team tagjai is, valamint előadást tart EV Electric Motors is „Két keréken a városban” címmel. Mindemellett a helyszínen köszönthetjük majd a Villanyautósok néven ismert közösség tagjait, akik e-autókkal szerzett tapasztalataikat osztják meg az érdeklődőkkel.   

Aki szeretne, természetesen maga is volánhoz ülhet, kipróbálható lesz egy Tesla Model 3. Ugyanakkor elhozza legfrissebb, legfejlettebb járműveit többek között a Kia, a Nissan, a NIU és a Segway, a legügyesebbek pedig akadálypályán is próbára tehetik vezetői tudásukat. Tekintve, hogy az ecoMobility Day átfogó képet igyekszik adni, meghívást kaptak az elektromobilitást leginkább formáló vállalatok, közöttük az MVM, az E.ON és az ABB is, továbbá kiállít a MÁV, hiszen a tömegközlekedés még mindig a helyváltoztatás legzöldebb vállfaja. Ráadásként a leghatékonyabb töltési rendszerekkel és a korszerű járműtisztítási módszerekkel is találkozhatnak a résztvevők, nem mellesleg jól is lakhatnak, ugyanis a legmenőbb street food fogások közül szemezgethetnek. 

 

Ne hagyja ki Ön se! Hogy minden szolgáltatást igénybe vehessen, regisztráljon még ma! 

 

REGISZTRÁCIÓ

 

2022.09.26.

További híreink