188

Klub

Dízel járművekre vonatkozó korlátozás Münchenben

Dízel járművekre vonatkozó korlátozás Münchenben

Német társklubunk, az ADAC tájékoztatása alapján szeretnénk felhívni a Németországba utazók figyelmét, hogy 2023. február 1-jétől a hatóságok szigorították a járművekre vonatkozó környezetvédelmi előírásokat Münchenben. Korábban csak az úgynevezett középső körgyűrű (Mittlerer Ring) belső területe számított környezetvédelmi zónának, itt zöld színű környezetvédelmi matricával lehetett csak közlekedni. A hónap elejétől magán a körgyűrűn sem közlekedhetnek EURO 4-es vagy annál rosszabb besorolású dízel járművek. A tervek szerint további szigorítás várható október 1-jétől, fontolgatják ugyanis az EURO 5-ös járművek kitiltását ősztől a Mittlerer Ringről.

Az érintett járművek tulajdonosainak azt javasolják, hogy hagyják a Ringen kívül P+R parkolókban a járműveiket. Néhány kivétel könnyíti azonban a turisták életét: az Olympiai stadionhoz, a Nagyvásárcsarnokhoz (Großmarkthalle) vagy egyik nagy müncheni kempinghez (Campingplatz Thalkirchen) készülőknek nem kell számítani a 100 eurós büntetésre.

A Németországba utazók figyelmébe szeretnénk ajánlani, hogy a MAK-nál beszerezhető a német környezetvédelmi zónákban érvényes környezetvédelmi matrica, amennyiben az adott jármű környezetvédelmi besorolása alapján jogosult annak kiváltására.

 

További információ

 

 

 

2023.02.07.

További híreink