188

Klub

Sikeresen lezajlott a Best Young Driver 2023 verseny

Sikeresen lezajlott a Best Young Driver 2023 verseny

A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági és ügyességi versenyt hirdetett idén is Best Young Driver 2023 elnevezéssel, 18-26 év közötti fiatalok számára. A versenyen próbára tettük a jelentkezők azon képességeit, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy jó sofőrök legyenek. Teszteltük az elsősegélynyújtással, a közlekedési szabályokkal, valamint a közlekedésbiztonsági tudásukkal kapcsolatos ismereteiket.

A verseny két szakaszból állt: 2023.05.22-06.25-ig a Magyar Autóklub felhívására az online elméleti tesztet közel 1200 jelentkező töltötte ki sikeresen. Közülük a legjobb 10 női és 10 férfi versenyző jutott a gyakorlati döntőbe (+ 1 fő női és 1 fő férfi versenyző a tavalyi év második helyezettjei, akik eredményeik alapján automatikusan kvalifikálták magukat a versenyre), amely 2023. augusztus 26-án került megrendezésre a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában.

 

   

 

A döntőben a fiatal sofőrök számos izgalmas gyakorlati feladat során bizonyíthatták tudásukat, melyhez a Ford Magyarország biztosított számukra elektromos Ford Mustang Mach-E autókat. A gyakorlati döntőn a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó hölgy és úr, Szabó Bernadett Anna és Kemény Imre kvalifikálta magát a nemzetközi versenyre, amely 2023. október 6-8 között kerül megrendezésre Ausztriában, ahol a Magyar Autóklubot, így Magyarországot is ők ketten képviselik. A gyakorlati döntő nyertesei egy éven keresztül jogosultak használni „Az ország legjobb fiatal női/férfi sofőrje 2023” címet.

 

   

 

A hazai döntő megrendezéséhez már a tavalyi évben is hozzájárult az FIA, a Ford Magyarország és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság. Idén csatlakozott a Generali a Biztonságért Alapítvány, hiszen a közlekedésbiztonság is egyik fontos támogatási területe, de a társadalmi szerepvállalás miatt az OTP Bank Nyrt is a program mellé állt, valamint a Continental is kiemelt jelentőséget tulajdonított az eseménynek. A feladatok pontos lebonyolítását pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói segítették.

 

    

 

   

 

Eredmények:

I. helyezett: Szabó Bernadett Anna és Kemény Imre / Az ország legjobb fiatal női/férfi sofőrje 2023

II. helyezett: Csonka Dorina és Csány Ambrus

III. helyezett: Tóth Erika Vivien és Soós Márk

 

   

 

Támogatóink:

              

 

További híreink