188

Klub

Jogom van felnőni!

Jogom van felnőni!

A tavalyi évben több mint 14.000 közlekedési baleset történt Magyarországon, ebből csaknem 500 halálos kimenetelű volt. A KSH adatai szerint, sajnos a balesetek 11%-ában pedig gyermekek is érintettek. 

Egyesületünk évek óta részt vesz a különböző hazai és világszervezetek közlekedésbiztonsági akcióiban, s támogatjuk a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szervezésében zajló Streets for Life kampányt, amely a gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítését tűzte ki célul. Az idei kampány célja, hogy felhívja a döntéshozók és a közlekedők figyelmét arra, hogy a megfelelően megválasztott sebesség jelentős szerepet játszik a közúti balesetek és halálos kimenetelű balesetek számának csökkentésében.

 

 

A tavalyi évben a Magyar Autóklub 6. ENSZ Globális Közlekedésbiztonsági hetéhez csatlakozva kisfilmet forgatott, melyben kisiskolás gyermekek segítségével hívja fel a közlekedők figyelmét a balesetmegelőzésre. A MAK szakértői úgy gondolják, hogy az oktatási intézmények közelében különösen fontos a sebességkorlátozások betartása, valamint a megfelelő tempó megválasztása. Mindemellett a közlekedési morál további javulására is szükség lenne, ugyanis a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján még mindig sok közlekedési baleset történik hazánk útjain. Aggasztó, hogy a szerencsétlenségek több mint 3 százaléka halálos kimenetelű, 11 százalékuknál pedig kiskorúak is érintettek, közel egyharmaduk esetében pedig a helytelenül megválasztott sebesség a kiváltó ok.

 

 

 

Őrizd az életet az utakon! Válaszd meg a megfelelő sebességet!

2022.05.16.

További híreink