188

Klub

Szlovén társklubunk tájékoztatása:

Szlovén társklubunk tájékoztatása:

Kerülje el a csaló autómentő szolgáltatókat a szlovén autópályákon!

 

Szlovén társklubunk, az AMZS tájékoztatása szerint az utóbbi időben egyre gyakrabban váltak csalók áldozatává mind a helyi, mind pedig a külföldi autósok, amikor baleset, vagy jármű meghibásodás miatt segélyszolgálatra szorultak a szlovén autópályákon. Bár az autósok a szlovén klub segélyhívó központját hívták, miközben vártak a klub sárga angyalára illetéktelen szolgáltatók jelentek meg a helyszínen és sok esetben AMZS alvállalkozóként feltüntetve magukat ráerőszakolták a szolgáltatásukat a bajbajutott autósra. A csaló segélyszolgáltatók a munka végeztével gyakran indokolatlanul magas összegről állítottak ki számlákat a gyanútlan járművezetőknek.

Szlovéniában az elakadt járműveket hivatalosan vagy a DARS (Szlovén Autópálya Társaság) - ha a forgalmat akadályozva robbant le az autó-, vagy az AMZS - ha a leálló sávban, vagy pihenőben akadt el a jármű – segíti és/vagy szállítja el. A segélyes autók minden esetben az adott szolgáltató logójával ellátva jelennek meg a helyszínen.

Szlovén társklubunk a következőket tanácsolja a bajba jutott autósoknak:

  • Mindig az AMZS hivatalos csatornáin keresztül kérjenek segítséget.
  • Ne kössenek megállapodást illetéktelen szolgáltatóval.
  • Kövessék az AMZS operátor utasításait, aki minden szükséges információt megad a helyzet megfelelő kezeléséhez.
  • Ne adják át a telefonjukat az illetéktelen szolgáltatóknak. Az AMZS szerelői minden szükséges felszereléssel rendelkeznek a klubbal való kommunikációhoz.
  • Legyenek óvatosak, és semmi képpen ne engedjék, hogy a csalók a járművet a saját szervizükbe vigyék.

 

2024.06.25.

További híreink