188

Klub

Az utolsó expedíció

Az utolsó expedíció

A Last Overland Expedíció

1955-ben az Oxford & Cambridge Távol-Keleti Expedíció - The First Overland – csapata volt az első a világon, akik Londonból Szingapúrba autóztak egy elképesztő túra során. Most lelkes fiatal Land Rover rajongók elhatározták, hogy felélesztik ezt a történelmi Overland expedíciót, levezetve a bolygó legsűrűbb dzsungeljein, a legmagasabb hegyein és a legszárazabb sivatagokon át ugyanazt a több mint 10 000 kilométert.

A 8 fiatal kalandor három Land Roveren teszi meg az utat, amelyek egyike az a felújított és életre keltett eredeti autó, amit Tim Slessor 1955-ben vezetett. A most 87 éves Tim unokája ül az ’Oxford’ nevű Land Rover kormányánál. A tapasztalt csapat tagjai: Tim Slessor, Alex Bescoby, Marcus Allender, Larry Leong, Adam Bennett, Léopold Belanger, Doctor Silverius Purba, Thérèse-Marie Becker, David Israeli és Nat George, akiknek rövid bemutatkozása az expedíció hivatalos weboldalán olvasható:  https://www.lastoverland.com/. Túrájukat több mint 7 000 rajongó követi jelenleg a Facebookon: www.facebook.com/thelastoverland/ .

A Csapat 2019. augusztus 25-én indult Szingapúrból, és több hónapos hosszú útjuk során december 1-én érkeztek Magyarországra, 4 napra (dec.1-4.).

Expedíciójukat a világsajtó követi. A csapat dokumentálja a több hónapos kalandot egy filmen, amelyhez Budapest világhírű gyönyörű helyszínei is kiváló hátteret nyújtanak. Az Utolsó Overland Expedíció eddig többek között az AUTO WEEK-ben, a BBC News-ban, a Land Rover Monthly-ban, a The Times-ban és a Lonely Planet-ben szerepelt.

A magyarországi brit nagykövetség, a Magyar Autóklub és hazánk mintegy 60 Land Rover rajongója támogatásával a Land Rover turnét a magyar határon (Röszke) vártuk, rendőri felvezetéssel és két Sárga Angyallal kísértük a fővárosba. A Rendőrség munkatársai kivétel nélkül átlagon felüli professzionális szakmai hozzáértést és emberi magatartást tanúsítva tökéletes munkát végeztek, a 60 Land Roverből álló konvoj akadálytalanul és rendben megérkezett a fővárosba. Inárcsnál csatlakozott a Nagykövet úr Land Roverével a felvezetett csapathoz.

Az expedíció és kísérői 14.30-kor érkeztek a Magyar Autóklub központjába, ahol a frissítők vétele után a Klub székházának lobbyjában ünnepélyesen is fogadtuk az expedíciót: Oldtimer Szekciónk elnöke köszöntője után a Nagykövet úr is köszöntötte az expedíció tagjait, majd az üdvözlések után a túra szervezői élménybeszámolóval és filmvetítéssel kedveskedtek a rajongóknak. Mindez angol és magyar nyelven történt. A fotózkodást baráti beszélgetés és ismerkedés követte, majd Dr. Berniczei-Roykó úr átadta az Autóklub történelmi hűtőrács jelvényét az expedíció vezetőjének, amely fel fog kerülni a legendás gép orrára.

 

Következő megállójuk Nyitra, a Land Rover gyár lesz, ahol a szlovák miniszterelnök fogadja majd őket.

Szerencsés hazaérkezést kívánunk az expedíciónak!

További híreink