188

Klub

A biztonságé az elsőbbség!

A biztonságé az elsőbbség!

Köszöntjük A Közlekedési Kultúra Napját!

A Magyar Autóklub a pandémia időszakában is folyamatos tevékenységével hozzájárul az egyéni közlekedésben résztvevők biztonságos közlekedéséhez és a vírus terjedésének visszaszorításához. Szervezetünk oktatásával és egyéb tevékenységével továbbra is aktív szerepet vállal az elvárható közlekedési kultúra kialakításában. Bízva a pandémia mielőbbi felszámolásában és a normális életrend visszaállásában, jó egészséget és balesetmentes közlekedést kívánunk a közlekedés valamennyi résztvevőjének.

Magyar Autóklub
A megérkezés biztonságáért 188

 

Az alábbiakban pedig a Közlekedéstudományi Egyesület számol be programjairól:

Pályázz, szavazz, vegyél részt, támogasd A Közlekedési Kultúra Napját!


Május 11-e, A Közlekedési Kultúra Napja, immár hetedik éve a biztonságtudatosan, környezettudatosan, udvariasan közlekedő emberek és a közlekedésben dolgozók ünnepnapja.

Az évnek ezen a napján a közlekedő társadalom és a kulturált közlekedés ügye iránt elkötelezett gazdasági és civil szervezetek különböző rendezvényekkel, aktivitásokkal – előadásokkal, közösségi közlekedési hangos bemondásokkal, vizuális feliratokkal, sajtómegjelenésekkel, helyszíni bemutatókkal, akciókkal stb. – irányítják rá a közfigyelmet a közlekedés sokszínűségére, szépségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén egyaránt.

Az elmúlt járványidőszaki egy év egyrészt rámutatott arra, hogy a közlekedés ebben az időszakban is az életünk nélkülözhetetlen része, másrészt, hogy mennyire hiányzik a mobilitás, a szabad közlekedési módválasztás, az utazás szépsége. Ha számodra is fontos a közlekedési kultúra, látogass el A Közlekedési Kultúra Napja honlapjára (http://www.akozlekedesikulturanapja.hu) valamint Facebook oldalára https://www.facebook.com/kozlekedesikulturanapja és keresd az Instagramon: @aközlekedésikultúranapja és oszd meg, lájkold a tartalmakat, írd meg kommentben a meglátásaidat!

 

Pályázz:

  • - az Év közlekedésbiztonsági Fotója címre

  • - hívd fel gyermeked, gyermekeid figyelmét a Kisművész rajz- és videó pályázatra

  • - ha KRESZ parkot működtetsz vagy életed egy szép, értékes pillanatát töltötted KRESZ parkban, küld el javaslatod, fényképed az Év KRESZ parkja pályázatra.

 

Szavazz:

  • - az Év kerékpárútjára

  • - az Év Hídjára

  • - az Év Körforgalmára,

  • - jelöld az Év közlekedési kiadványát, mint kedves olvasmányodat.

 

Kapcsolódj be vagy ha van olyan barátod, ismerősöd, aki

  • - jelvényt, érmét, bélyeget vagy makettet, képeslapot gyűjt, az I. Magyar Közlekedési JEL – KÉP gyűjtők seregszemléjének szervezésébe;
  • - aki közlekedéshez kötődő zenekarban játszik, hívd fel a figyelmét A Közlekedési Zenekarok I. országos találkozójára (megfelelő érdeklődés esetén, online).

 

Vegyél részt:

  • - a Közlekedésbiztonság – Kultúra ingyenes szakmai konferencián 2021. április 29-én, és
  • - A Közlekedési Kultúra Napja 2021. május 11. online nyitórendezvényén, amely egyben a pályázatok ünnepélyes eredményhirdetése is.

 

Keresd:

  • a folyamatosan bővülő honlapunkon Partnerszervezeteink közlekedési kultúrával, közlekedésbiztonsággal összefüggő A Közlekedési Kultúra Napja című eseménysorozathoz kapcsolódó, sokszínű rendezvényeit, aktivitásait (http://www.akozlekedesikulturanapja.hu/)

 

Mottónk: A biztonságé az elsőbbség!

Találkozzunk úton, sínen, vízen, levegőben vagy épp az online térben vidáman, kulturáltan, biztonságosan.

A Közlekedési Kultúra Napjának célja, hogy minden nap a kulturált közlekedés napja legyen.
 

A Közlekedési Kultúra Napja
Eseménykoordinációs Munkabizottsága
info@ktenet.hu 

2021.05.11.

További híreink