188

Klub

Közlekedik a család

Közlekedik a család

A Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezete csatlakozott az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által kiírt vetélkedősorozatának Zala megyei rendezvényéhez.

A "Közlekedik a család" nevű versenyen a résztvevők több helyszínen mérték össze képességeiket: autós és kerékpáros technikai tudásukról, KRESZ ismereteikről tehettek tanúbizonyságot, és elsősegélynyújtási gyakorlati feladatok során is bizonyíthattak. 

A vármegyei vetélkedő egyik helyszínét a Magyar Autóklub zalaegerszegi szerviz/vizsgapontja biztosította, ahol a Vöröskereszt elsősegélynyújtási feladatán kívül a családok részt vettek az Autóklub közlekedésbiztonsági programján is. Az eseményen kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort, illetve a drogos és alkoholos állapotot szimuláló „részegszemüveg”-gel teljesíthették a kijelölt pályát. Az érdeklődők megtekinthették a segélyszolgálati járműveinket, megismerhették a segélyszolgálat munkáját, és szakmai konzultációra is lehetőséget kaptak a műszaki kérdéseik kapcsán. A Magyar Autóklub egy 5 kérdésből álló tesztlappal is készült, melynek eredménye beleszámított a verseny összesített pontszámába. 

Az eredményhirdetésen Kiss Ambrus a MAK Országos Elnökségének tagja értékes ajándékcsomagot adott át a 3., 4., 5. helyezett családnak.

 

  

  

 

 

 

További híreink