188

Klub

#RoadSafety kampány a mobilozás vezetés közbeni veszélyéről

#RoadSafety kampány a mobilozás vezetés közbeni veszélyéről

Négyszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy balesetet szenved egy sofőr, ha használja az okostelefonját vezetés közben. Az FIA I. régiójának közlekedésbiztonsági kampánya a vezetés közbeni figyelemelterelő mobil használattal kapcsolatos megfontolásokra hívja fel a figyelmet.

Egyre kevésbé tudunk okostelefon nélkül élni, de miért kockáztatnánk érte egy balesetet, vagy az életünket?

Ugyan sok járművezető használja a mobiltelefonját navigációs célokra, de fontos, hogy a programot még a motor beindítása előtt be kell állítani!

Az okostelefonokra érkező értesítések szintén elterelhetik a figyelmet. Ha vezetés előtt bekapcsoljuk a "ne zavarjanak" üzemmódot, csökkenthetjük a mobilon megjelenő értesítések számát.

A figyelmetlen vezetés halálos balesetekhez vezethet, amelyek többsége elkerülhető lenne.

Az FIA I. régiója felszólítja a járművezetőket, hogy várjanak a biztonságos célba érésig az SMS-ezéssel, telefonálással, vagy e-mailezéssel.

"A figyelemelterelő mobil használat számos helyzetben előfordul, a vezetésen kívül is. A gyalogosoknak, kerékpárosoknak és más közlekedőknek is tisztában kell lenniük azzal, hogy milyen kockázatot vállalnak, amikor a forgalomban használják a telefonjukat." - Laurianne Krid, az FIA I. régiójának vezérigazgatója.

Az FIA I. régió kampányt 26 nyelvre fordították le, és Európa, a Közel-Kelet és Afrika 33 országában fogják népszerűsíteni.

Az FIA I. régió közlekedésbiztonsági kampányát az FIA Road Safety Grant programja támogatja.

Az FIA I. régióról:

Az 1904-ben alapított Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) 146 ország vezető nemzeti autós szervezeteit tömöríti, és a világ motorsportjának irányító szerve. Az FIA I. régiójának brüsszeli székhelyű irodája egy fogyasztó képviseleti szervezet, amely 101 mobilitási klubot foglal magában, amelyek több mint 40 millió tagot reprezentálnak Európából, a Közel-Keletről és Afrikából.

 

2023.09.18.

További híreink