188

Klub

Lezárult a Magyar Autóklub és a FIA közös kérdőíve

Lezárult a Magyar Autóklub és a FIA közös kérdőíve

Lezárult a MAK és a FIA közös kérdőíve

Köszönjük minden klubtagnak és érdeklődőnek, aki kitöltötte kérdőívünket a közlekedéshez használt mobilalkalmazásokkal kapcsolatban.

A több mint 5000 kitöltés alapján a lenti eredmények születtek Magyarországon, az összes ország válaszait összesítő FIA elemzés május hónapban várható.

  1. A válaszadók 77%-a használ a mindennapok közlekedésében mobiltelefont. Azok közül, akik nem rendelkeznek okostelefonnal, 25% tervezi emiatt ilyen típusú eszköz vásárlását.
  2. A válaszadók nagyobb részének (58%) csupán 1 vagy 2 applikáció található a telefonján.
  3. A három legnépszerűbb alkalmazástípus: az útvonaltervező/térkép (93%), a parkolási (47%) és a tömegközlekedési (45%) alkalmazás.
  4. A közlekedési applikációkat a kitöltők 40%-a legalább hetente egyszer használja. Naponta 22%, illetve havonta egyszer 32% él ezzel a lehetőséggel.
  5. A válaszadóknak több, mint a fele hasznosnak találna egy alkalmazást, amely egyben összefog minden közlekedéssel kapcsolatos alkalmazást.
  6. A megkérdezettek 72%-a nagyságrendileg van tisztában azzal, hogy mennyit költ havonta/évente közlekedésre.
  7. Városon belüli közlekedés esetén 35% a gyorsaságot nevezte meg legfőbb szempontnak az útvonaltervezés és utazási feltételek megválasztásával kapcsolatban. A kitöltők 30%-a a kényelmet és az egyszerű használatot preferálta, míg 20% rutinból indul útnak.
  8. Az új típusú, megosztáson alapuló közlekedési formák a kérdőívet kitöltők 58%-a számára nem vonzók, 35% viszont tervezi őket kipróbálni. A megkérdezettek közel 7%-a már használja őket. A legnagyobb érdeklődés az autómegosztást övezi (80%), második legnépszerűbb opció a kerékpármegosztás (29%).

A kérdőívhez kapcsolódó nyereményjáték nyerteseit kisorsoltuk március 8-án és kiküldük erről az értesítést az érintetteknek.

A 10 db pendrive nyertese:

Horváth Zoltán

Gér Zoltán

Mester Mónika

Papp Ferenc

Szögi Tibor

Szigethy Krisztina

Somogyi György

Oravecz-Horváth Zsuzsanna

Petrovszki László

Veszprémi Renáta

A 10 db kerékcsere nyertese:

Parti Pál

Kara Rudolf László

Csóka János

Tarsoly Tibor

Dr. Tóth Judit

Ferencz József

Hajós Lajos

Sztrehószki Anita

Máthé Péterné

Tóth Csaba

Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük hogy segítették a munkánkat!

2020.03.10.

További híreink