188

Klub

KI A MESTER KÉT KERÉKEN?

KI A MESTER KÉT KERÉKEN?

A Magyar Autóklub és az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett „Ki a mester két keréken?” országos döntőjét 2019. május 21-22. között rendezték meg a Tatai Olimpiai Központban.

A verseny célja a 10-12 éves általános iskolai tanulók kerékpározási tudásának fejlesztése, a helyes közúti közlekedésre való nevelése, a gyerekek baleset-megelőzési ismereteinek és jártasságának felmérése.

Az országos döntőn a megyei-, és fővárosi baleset-megelőzési bizottságok által delegált csapatok vehettek részt, az ország valamennyi megyéjéből, összesen negyvenen.

Az ünnepélyes megnyitót követően, az első  versenynapon elméleti feladatként kerékpáros KRESZ-tesztet oldottak meg a gyerekek, majd a második napon délelőtt került sor az ügyességi pálya teljesítésére a városi sportcsarnokban.

A verseny május 22-én délután eredményhirdetéssel zárult, amelyen sok, megérdemelt ajándék talált gazdára. 

A legjobbnak a Heves megyei fiatalok bizonyultak, őket Pest megye, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye követte.

Az egyéni első két helyezett lány és fiú képviseli Magyarországot a Magyar Autóklub színeiben az FIA Európai Közlekedésbiztonsági Verseny nemzetközi döntőjében, amely Genfben kerül megrendezésre.  

2019.05.23.

További híreink