188

Klub

Ne felejtse el!

Ne felejtse el!

A nyári szezon után vizsgáltassa át autóját!

A nyári szezon után az autók szakszerű átvizsgálása számos okból fontos. A meleg hónapok során a gépjármű gyakran nagyobb igénybevételnek vannak kitéve a hosszabb utazások, a forró időjárás és a gyakori használat miatt. Az ilyen körülmények különösen megterhelők lehetnek az autó különböző alkatrészeire, például:

Hűtőrendszer: A meleg időjárás fokozott terhelést jelent a hűtőrendszer számára, ami miatt az autó motorja túlmelegedhet. Az átvizsgálás során ellenőrizni kell a hűtőfolyadék szintjét és állapotát, valamint a hűtőrendszer elemeinek, például a radiátornak és a termosztátnak a működését.

Gumiabroncsok: A magas hőmérséklet és a hosszú autópálya-utak jelentős kopást okozhatnak az abroncsokon. Fontos ellenőrizni az abroncsok állapotát, a futófelület mélységét és a légnyomást, hogy biztosítsuk a megfelelő tapadást és biztonságos vezetést.

Fékek: A gyakori használat és a meleg időjárás hatással lehet a fékrendszerre is. A fékbetétek, féktárcsák és fékfolyadék állapotának ellenőrzése elengedhetetlen a biztonságos megállás érdekében.

Akkumulátor: A nyári meleg az akkumulátor élettartamát is befolyásolhatja. Az akkumulátor állapotának és töltöttségének ellenőrzése segít elkerülni a hideg hónapokban előforduló indítási problémákat.

Olaj és szűrők: A rendszeres olajcsere és a szűrők cseréje hozzájárul a motor megfelelő működéséhez és élettartamának meghosszabbításához. A nyári szezon után érdemes ellenőrizni az olajszintet és az olaj minőségét, valamint szükség esetén cserélni a szűrőket.

Klímaberendezés: A klíma intenzív használata után érdemes ellenőrizni a rendszert, hogy megfelelően működik-e, és ha szükséges, feltölteni a hűtőközeget.

Az autó rendszeres karbantartása és átvizsgálása nemcsak a biztonságot növeli, hanem hosszú távon költségmegtakarítást is eredményezhet, mivel megelőzhetők az esetleges nagyobb meghibásodások. Emellett a megfelelően karbantartott autó jobb teljesítményt nyújt és hosszabb élettartamot biztosít.

 

Ne feledje, ha bármi elakadás történne útközben, RÁNK SZÁMÍTHAT!

Az éjjel-nappal hívható 188-as segélyhívó számon azonnal elérheti munkatársainkat, akik gondoskodnak arról, hogy a lehető legrövidebb időn belül a Sárga Angyalok a helyszínre érkezzenek. Ha külföldön tartózkodik és szüksége van segítségre hívja a: +361-345-1744-es számot! (Tanácsadással és külföldi partnereink elérhetőségével tudunk segíteni.)

 

 

2024.09.

További híreink