188

Klub

Vissza az iskolába: az FIA útjára indítja közlekedésbiztonsági kampányát az iskolai zónákra vonatkozóan

Vissza az iskolába: az FIA útjára indítja közlekedésbiztonsági kampányát  az iskolai zónákra vonatkozóan

VISSZA AZ ISKOLÁBA: AZ FIA I. RÉGIÓ ÚTJÁRA INDÍTJA A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI KAMPÁNYÁT AZ ISKOLAI ZÓNÁKRA VONATKOZÓAN

(az FIA I. Régió sajtóközleménye)

 

2024. szeptember 2., Brüsszel – Ahogy a gyerekek készülnek az új tanévre, az FIA I. Régió elindítja éves közlekedésbiztonsági kampányát, amely emlékezteti a sofőröket, hogy legyenek figyelmesek az iskolai zónák közelében. A gyerekek nem rendelkeznek ugyanolyan kognitív képességekkel, mint a felnőttek; nem képesek reálisan felmérni az autók sebességét, és könnyen elterelhetik a figyelmüket a környezetükben lévő dolgok. Az idei kampány célja, hogy emlékeztesse a sofőröket arra, hogy bármi megtörténhet az iskolák közelében, ezért mindig ébernek kell maradniuk.

Az FIA I. Régió közlekedésbiztonsági kampányai minden évben más-más témára összpontosítanak, de a fő üzenet változatlan marad: Vezess óvatosan. A Vision Zero eléréséhez az egymás iránti tisztelet, felelősség és gondoskodás fogalmai képezték a kampányok alappilléreit.

Az FIA I. Régióban különböző programjainkkal hozzájárulunk a biztonságos közlekedési kultúra kialakításához, amelyek gyermekeknek és sofőröknek egyaránt szólnak. Az idei kampányunk röviddel az éves Európai Közlekedési Oktatási Versenyünk előtt indul, amelyet akár a közlekedésbiztonság „Eurovíziójaként” is nevezhetnénk, a 10-12 éves gyermekek számára. Szülőként és sofőrként is büszke vagyok arra, hogy hozzájárulunk az iskolák körüli közlekedésbiztonság javításához” – mondta Laurianne Krid, az FIA I. Régió főigazgatója.

Az iskolai zónákban történő gyermekbiztonsággal kapcsolatos közlekedésbiztonsági kampányt 27 nyelvre fordították le, és 27 országban fog futni Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. A kampányt az FIA Biztonságos és Fenntartható Mobilitás Támogatási Programja támogatja, és 2025 szeptemberéig tart.

Az FIA I. Régióról

Az 1904-ben alapított Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) 146 ország vezető nemzeti autós szervezeteit egyesíti, és a világ motorsportjának irányító testülete. Az FIA I. Régió irodája Brüsszelben található. Ez egy érdekképviseleti testület, amely 100 mobilitási klubot foglal magában, amelyek több mint 40 millió tagot képviselnek Európából, a Közel-Keletről és Afrikából.

 

 

  

 

2024.09.02.

 

További híreink