188

Tisztújítás 2024

A Magyar Autóklub teljes hálózatában országos tisztújításra kerül sor 2024-ben. Vegyen részt a voksoláson Ön is, és járuljon hozzá szervezetünk további fejlődéséhez!

A régiós rendszerre épülő országos egyesület több lépcsőben, alulról építkezve választja meg a regionális szervezetek küldötteit, tisztségviselőit, elnökét, alelnökét, majd a régiók országos küldötteinek részvételével kerül sor a Klub elnökének, alelnökeinek, az Országos Elnökség választott tagjainak (a regionális elnökök automatikus bekerülnek a testületbe), a Felügyelő Bizottságnak és az Etikai Bizottságnak a megválasztására.

A Magyar Autóklub szervezetében a választás kiindulópontja a régió. A klubtagok választójogukat a lakóhelyük (a MAK Tagnyilvántartásnál bejelentett lakcím) szerinti régióban gyakorolhatják. Az öt regionális szervezet taglétszáma erősen differenciált, a választásban aktívan résztvevő tagok aránya is változó.

A névjegyzék összeállítása és a mandátumvizsgálat alapján, a küldöttválasztó gyűlésen várhatóan, ténylegesen megjelenő tagsági létszámnak megfelelően kerül kijelölésre a küldöttválasztó gyűlés helyszíne. Mindezekre figyelemmel a MAK Országos Elnöksége elfogadta a választói névjegyzékbe vételi eljárást, a Magyar Autóklub Választási Rendjét, amely rugalmas és kontrollált rendszert biztosít a tisztújításban való részvételre. Aki élni kíván aktív és passzív választójogával, annak a küldöttválasztó gyűlés időpontját megelőzően választói névjegyzékbe kell vetetni magát. Erre sor kerülhet személyesen, elektronikus úton, levélben vagy a honlapunkon keresztül. Minden részlet és az eljárás rendje a jogorvoslatot is tartalmazó Választási Rendben ismerhető meg.

A névjegyzékbe vételhez a lenti Névjegyzékbe vételi kérelem, vagy azzal azonos tartalmú kérelem kitöltése és benyújtása szükséges!

A kérelmeket postai levélben az 1043 Budapest, Berda József u. 15. "Tisztújítás" címre kell visszaküldeni, vagy aláírva, szkennelve, fotózva a tisztujitas@autoklub.hu e-mail címre kell elküldeni, vagy személyesen leadni bármelyik klubpontunkon. A névjegyzékbevételt meghívóval igazoljuk vissza a névjegyzékbe vételi időszakban, de ha bármely okból nem kap meghívót, kérjük, érdeklődjön a 06-1-345-1846 telefonszámon

A névjegyzékbe vételt honlapunkon keresztül is kérelmezheti a régiójához tartozó névjegyzékbe vételi időszakban. Lépjen be e-mail címével és jelszavával a felhasználói fiókjába a honlapunk jobb felső oldalán található Belépés gombra kattintva. Ha még nincs felhasználói fiókja, kérjük, regisztráljon! A belépést követően a profiljában a "személyes adataim" menüpontban fogja megtalálni a Tisztújítással kapcsolatos információkat és a névjegyzékbe vételi lehetőséget. Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy amennyiben a profilja még nincs összekötve a tagsági kártyájával, úgy ezek az információk nem lesznek elérhetőek Önnél. Kérjük, hogy a tagságom hozzáadása menüpontban végezze el a szükséges lépéseket, hogy elérhetővé váljon minden funkció az Ön oldalán is!

 

Dokumentumok:

Névjegyzékbe vételi kérelem

Választási rend 2024.

 

 

Régiók szerinti besorolás:

 

A regionális küldöttgyűlések helyszíne és időpontja:

 

Dél-Magyarországi Regionális Szervezet

(Bács-Kiskun, Baranya, Békés és Csongrád-Csanád vármegye)

Választói névjegyzékbe vétel: 2024. augusztus 4. - szeptember 3.

Küldöttválasztó gyűlés időpontja: 2024. szeptember 18. 14 óra

Helyszíne: Szeged, Rákóczi tér 1. (Kormányhivatal)

 

Nyugat-Dunántúli Regionális Szervezet

(Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala vármegye)

Választói névjegyzékbe vétel: 2024. augusztus 27. - szeptember 26.

Küldöttválasztó gyűlés időpontja: 2024. október 11. 10 órakor

Helyszíne: Zalaegerszeg, Baross liget 1. (Göcsej Palatinus Panzió és Étterem)

 

Közép-Dunántúli Regionális Szervezet

(Fejér, Komárom-Esztergom, Tolna és Veszprém vármegye)

Választói névjegyzékbe vétel: 2024. augusztus 31. - szeptember 30.

Küldöttválasztó gyűlés időpontja: 2024. október 15. 13 óra

Helyszíne: Tatabánya, Táncsics M. u. 1/d. (Vizsgacentrum)

 

Közép-Magyarországi Regionális Szervezet

(Budapest, Nógrád és Pest vármegye)

Választói névjegyzékbe vétel: 2024. szeptember 29. - október 29.

Küldöttválasztó gyűlés időpontja: 2024. november 13. 11 óra

Helyszíne: Budapest, Berda József utca 15. (Magyar Autóklub, Közlekedésbiztonsági Park)

 

Kelet-Magyarországi Regionális Szervezet

(Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye)

Választói névjegyzékbe vétel: 2024. október 6. - november 5.

Küldöttválasztó gyűlés időpontja: 2024. november 20. 11 óra

Helyszíne: Debrecen, Oláh Gábor utca 3. (Viktória Étterem)

 

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a küldöttválasztó gyűlések helyszíne a résztvevők számától függően - a kényelem és a lebonyolíthatóság érdekében - ugyanazon településen belül változhat. A pontos részletekről a sikeres névjegyzékbe vételt követően, meghívóval értesítjük az érintetteket.

 

 

2024. 06.21.